LOV BELTINCI 2017

Slovenska zveza za sokolarstvo in zaščito ptic ujed je v sodelovanju z Zavodom za kulturo in turizem Beltinci organizirala 10. sokolarski lov. Letošnji lov je bil poseben zaradi 10. obletnice legalizacije omenjene oblike lova v Sloveniji. Dogodka se je udeležilo precejšnje število domačih in tudi tujih sokolarjev.

Udeležence dogodka je pozdravila direktorica Zavoda za turizem in kulturo Beltinci Ela Horvat, župan občine Beltinci Milan Kerman ter predsednik Lovske zveze Slovenije Lado Bradač, Gary Timbrell predstavnik za sokolarstvo na IAF v Bruslju, predsednica SZS Vilma Alina Šoba in predsednik Sokolarskega društva Pomurja Dragan Zemljič.

Po predstavitvi pred Beltinskim gradom, smo se po uradni otvoritvi, odpravili na lov. Vsi udeleženci lova smo bili navdušeni nad organizacijo in izvedbo lova. Pohvale Lada Bradača, predsednika Lovske zveze Slovenije  in  besede Garyja Timbrell, da je sokolarstvo v Sloveniji na zelo visokem nivoju, povedo več kot dovolj. Zato se na tem mestu zahvaljujemo vsem organizatorjem in udeležencem celotnega dogodka.

Po uspešno zaključenem lovu je Slovenska zveza za sokolarstvo in zaščito ptic ujed, glede na to, da je praznovala 10. obletnico, vse udeležence lova pogostila z večerjo. Ob tej priložnosti je predsednica SZS Vilma Alina Šoba podelila priznanja posameznim dolgoletnim sokolarjem in udeležencem iz tujine ter potrdilo o opravljenem sokolarskem izpitu letošnjemu pripravniku.

Objave v medijih:

http://4d.rtvslo.si/arhiv/dnevnik/174500553

https://sobotainfo.com/novica/lokalno/sokolarji-s-pticami-ujedami-v-lov-na-malo-divjad/412942

http://www.pomurje.si/aktualno/pomurje/odprtje-lova-s-sokoli-v-beltincih/

http://www.pomurec.com/vsebina/44987/FOTO__V_Beltincih_ze_desetic_pripravili_atraktivni_lov_s_sokoli#63